Vakantie Curacao

Curaçao is een eiland in de Caraïbische Zee en staat vooral bekend om zijn hagelwitte stranden, een stralende zon en helderblauw water. De aangename temperatuur die het hele jaar rond de 27˚C bedraagt, maakt een vakantie op Curaçao het hele jaar door mogelijk. Het land maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden, waardoor je je in de meeste gevallen verstaanbaar kunt maken in het Nederlands. Betalen doe je er met de Antilliaanse gulden. Naast de vele bezienswaardigheden in de hoofdstad Willemstad, biedt ook de natuur volop vertier. Zo zijn er talloze mogelijkheden voor het beoefenen van diverse vormen van watersport.

Op het eiland zijn verschillende overblijfselen uit de koloniale tijd terug te vinden. Met name de architectuur in Willemstad herinnert aan de periode 1700 – 1900. Bekende bezienswaardigheden zijn daarbij Fort Amsterdam en diverse plantagehuizen. Echte aanraders tijdens een vakantie op Curaçao zijn de grotten van Hato, het historische centrum van de hoofdstad en de Handelkade in de wijk Punda die bekend is vanwege zijn pastelkleurige gebouwen. De invloeden van onder andere de Spaanse en Nederlandse cultuur hebben ook hun sporen achtergelaten op religieus gebied met de kathedraal van Pietermaai en de synagoge.

Winkelen en uitgaan op Curaçao
Een vakantie op Curaçao betekent zowel overdag als in de kleine uurtjes genieten. Het eiland kent tal van winkelcentra in de wijk Punda, waaronder het Bloempot shopping center, de Renaissance Mall en Rif Fort. Contrabanda kent eveneens diverse lokale winkels, maar het is raadzaam om in de buurt van de Pontjesbrug te blijven, omdat de wijk bekend staat om zijn hoge criminaliteit. Het nachtleven speelt zich vooral in en rondom de hotels aan het strand af. Talloze evenementen verspreid over het hele jaar, waaronder het Curaçao International Jazz Festival en Carnaval, zijn ideaal om uit te gaan.

Eten en drinken op Curaçao
De keuken van Curaçao is een ware smeltkroes. Het is een resultaat van de verschillende culturen en bevolkingsgroepen. De Caraïbische keuken is vooral beïnvloed door de Aziatische keuken die in veel restaurants terug te vinden is. Chinese restaurants worden afgewisseld door Europese restaurants die met name in de hotels te vinden zijn. Langs de boulevards zijn er cafés, terrasjes en bars, waar zowel overdag als in de avond smakelijke gerechten geserveerd worden. Streekrestaurants in het binnenland bieden typische gerechten als okrasoep, leguanensoep, geitenvlees en ingewandensoep aan. Ideaal voor de avontuurlijke bezoeker die tijdens zijn vakantie op Curaçao eens iets nieuws wil uitproberen.