GO UP
Image Alt

Java

Het gevarieerde Java

Wie op vakantie naar Indonesië gaat ontkomt er niet aan om Java aan te doen. Vliegen de zonvakantie aanbidders via de luchthaven van de hoofdstad Jakarta direct door naar Bali. Rondreis liefhebbers starten meestal hun vakantie op het hoofdeiland van Indonesië. Java is het centrale drukst bevolkte eiland van Indonesië met steden zoals Jakarta, Bandung, Surabaya en Yogyakarta. Elke stad heeft andere kenmerken. Jakarta is de drukke moderne stad waar je eigenlijk niet te lang wilt blijven. Yogyakarta daartentegen toont het ware Indonesie zoals we die kennen. Wayanpoppen, sierlijke paleizen en Javanen in de kenmerkende kledij. Dit in combinatie met de schoonheid en variatie van de Javaanse natuur zorgt ervoor dat een rondreis Java een niet te missen onderdeel is voor iedereen die een vakantie Indonesië wilt ondernemen.


Bezienswaardigheden tijdens een rondreis Java
Java bezit vele aantrekkelijke bezienswaardigheden. Een aantal zijn een must voor iedereen die Java aandoet. Uiteraard bezoek je tijdens een rondreis veel bekende Javaanse hoogtepunten, waaronder de hoofdstad Jakarta, de botanische tuinen van Bogor en het ‘Parijs van het Oosten’, Bandung. Maar ook…

Borobudur
Borobudur is de topattractie van Indonesië. Dit belangrijkste boeddhistische monument van het zuidelijk halfrond ligt niet ver van Yogyakarta ( 40 km). Deze indrukwekkende tempel heeft negen verschillende etages met vele boeddhistische relikwieen. Niet te missen tijdens een rondreis Java.

Bromo vulkanen
Het Bromo Tengger Semeru National Park herbergt 5 vulkaantoppen waarvan er enkele nog rokende pluimen hebben.

Yogyakarta
De stad Jogyakarta ofwel Jogya is de culturele hoofdstad van Java. Jogya is een sultanaat binnen Indonesië met vele prachtige paleizen en overige gebouwen. Bij Yogyakarta bevindt zich de nog steeds actieve vulkaan de Merapi. In Yogya kunt u ook het zilverwerk, batik, schilderkunst en houtsnijwerk bezichtigen. Yogyakarta is ook de uitvalsbasis om het zevende wereldwonder de Borobudur en het Prambanan tempelcomplex te bezoeken.