Vakantie India

Fascinerend en kleurrijk India

India! Het land wat ieder voorstellingsvermogen te boven schiet. Nergens maakt het straatbeeld zo chaotisch, maar nergens tref je kleurrijkere mensen. Dit land wordt geleid door spiritualiteit. Van de lijkverbrandingen en onderdompelingen in Varanasi tot aan de rijke theeplantages in het Zuiden.

India is een land van contrasten. Van overweldigende geuren en kleuren, van arm en rijk, van overvolle steden en onherbergzame gebieden. India is een land dat fascineert. Het is voor een Europeaan een bijna niet na te vertellen gebeurtenis om geheel ondergedompeld te worden in de spirituele wereld. India is een wereld van uitersten. Je maakt kennis met armoe maar ook met onvoorstelbare rijkdom. Duizenden jaren oude tempels, rinkelende belletjes van honderden pagodes, hindoeisme, maar bovenal gastvrijheid en vriendelijkheid en dat is wat het land tot zo’n heerlijk land maakt voor een rondreis. Het verleden van India leeft in schitterende paleizen, tempels en moskeeën.

Het noorden van India is één van de meest kleurrijke en exotische gedeelten van dit immense land. Vooral de deelstaat Rajasthan is het gebied van een bont geklede bevolking, prachtige tempels, immense forten, eeuwenoude tradities en het in zijn traditionele vorm voorkomende hindoeïsme. De Taj Mahal in Agra, het grootste liefdesmonument ter wereld, de verlaten stad Fatehpur Sikri midden in de woestijn, Varanasi met haar lijkverbranding in de heilige Ganges en het gigantische Amber Fort bij Jaipur zijn hier enkele voorbeelden van. Het zuiden is compleet anders. Groen heuvelachtig land vol met theeplantages en jungles. Tijdens een rondreis India gaat u dit allemaal meemaken, persoonlijk ervaren en nooit meer vergeten.