Vakantie Maleisie

Maleisië is een veelzijdig en veilig land om als toerist doorheen te reizen. Zowel het vasteland als het schiereiland Borneo beschikken over prachtige culturele bezienswaardigheden en een variërend landschap. Wie van grote steden houdt moet absoluut een bezoek brengen aan de hoofdstad Kuala Lumpur. De moderne Petronas Twin towner, luxueuze winkelcentra en de vele wolkenkrabbers vormen een sterk contrast met de uitgestrekte tropische regenwouden en andere flora in het oostelijk deel. Kortom, genoeg te doen en te zien!

Maleisië staat bekend om zijn overvloed aan natuurschoon. De jungle op het schiereiland (de Taman Negara) heeft geen enkele ijstijd meegemaakt is daarom een van de oudste regenwouden op aarde. In dit deel leven nog steeds olifanten, tijgers, neushoorns, diverse soorten apen en allerlei andere exotische dieren. Diverse prachtige planten en boomsoorten zijn hier van heel dichtbij te bewonderen.

Het landschap van Borneo bestaat uit bergen en heuvels met veelal maagdelijke oerwouden, machtige rivieren en een unieke flora en fauna, met als hoogtepunt de meest beroemde bewoners de orang-oetangs, neushoornvogels en vleesetende planten.

De hoofdstad van Maleisië is Kuala Lumpur, ook wel kort KL genoemd. Kuala Lumpur is een echte wereldstad met als grote trekpleister de twee gigantische wolkenkrabbers, de twin towers, de hoogste torens in de wereld. Naast allerlei moderne gebouwen (kantoren, grote winkelcentra) heb je ook nog veel authentieke stadsdelen zoals Little India en China town. Ondanks de grootte van Kuala Lumpur kan iedereen hier toch vrij snel zijn weg vinden. Ook is het een hele veilige stad om in rond te lopen, er zijn bijvoorbeeld geen stadsdelen waar je beter maar weg kunt blijven voor je eigen veiligheid. Natuurlijk blijft het wel een grote stad waar een beetje oplettendheid gewenst is.

Ook voor strandliefhebbers is Maleisië een zeer geschikte bestemming. Aan de westkust heb je onder andere het zeer beroemde eiland Penang (met als hoofdstad Georgetown), en aan de oostkust heb je diverse prachtige droomeilanden met witte stranden en palmbomen. Dit gebied is ook ideaal voor de duik- en snorkel liefhebbers onder ons.

Van een relaxte strandvakantie tot en met een hele actieve, sensationele vakantie en alles wat ertussen in zit is Maleisië een uitermate geschikt land. Maleisië heeft bijna alles wat op een vakantieverlanglijstje te vinden is.