Vakantie Mauritius

Ten oosten van Afrika en Madagaskar ligt het eiland Mauritius. Door het gunstige klimaat is het er vaak goed weer. Het noordelijke deel is toeristisch, met grote hotels en winkels. In het zuiden vind je ongerepte natuur met inheemse diersoorten. Veel mensen boeken een zonvakantie naar Mauritius vanwege de diversiteit aan mogelijkheden. Zo vind je verspreid over het eiland oude dorpjes, vulkanische bergen, een nationaal park en prachtige stranden. Een andere populaire bezigheid rond Mauritius is duiken. Om het eiland heen liggen verschillende scheepswrakken om te verkennen. Mauritius heeft niet enkel tropisch witte stranden en een azuurblauwe zee. Geniet ook van de fauna en flora en de cultuur op dit eiland! Het binnenland heeft zeer rijke en gevarieerde landschappen vol kleuren en geuren. Voor de ontdekking hiervan hebben wij gezorgd! Tijdens de excursie zie je de mooiste landschappen, dorpjes, stranden, gebouwen.

Mauritius wordt ook wel eens het aardparadijs genoemd en dat is meer dan terecht! Al bij aankomst op dit tropisch eiland word je gecharmeerd door de brede glimlach van het kleurrijke volk, die je verwelkomt met een typisch Mauritiaanse dans! Een verblijf op dit eiland is eigenlijk een beetje als een zalige droom waar je nooit meer uit wil ontwaken.

Mauritius en cultuur
In de hoofdstad Port Louis vind je enkele musea die de moeite van een bezoek meer dan waard zijn. Zo kun je in het Blue Penny Museum meer leren over de geschiedenis en kunst van het eiland. In het Natural History Museum vind je alles over de natuur van Mauritius. Wist je bijvoorbeeld dat de dodo hier lang geleefd heeft? De natuur is van alles toch het mooiste om te bekijken. Bezoek het Black River National Park of het dierenpark in het zuiden. Het is een aanrader om met de auto langs de kust te rijden en af en toe te stoppen om een klein stukje per voet te verkennen. Een vakantie naar Mauritius is voor liefhebbers van flora en fauna verplichte kost.

Winkelen en uitgaan in Mauritius
In Port Louis vind je een mix van bekende winkelketens, boetiekjes en typische toeristenwinkels. Tijdens je strandvakantie naar Mauritius kun je op de markten terecht voor verse groente en fruit, snuisterijen en kleding. Let op dat er ook veel winkels met nepartikelen aanwezig zijn. Wie ‘s avonds op pad wil, begeeft zich naar Grand Bay en Flic-en-Flac. Overdag zijn er verschillende bars open waar je terecht kunt voor een lekker drankje. Deze vind je in de grotere stadjes en vaak langs de kust. In de hoofdstad is de boulevard Le Caudan Waterfront erg populair.

Eten en drinken in Mauritius
Op het eiland groeien veel vruchten en deze vind je dan ook overal terug. De verse bananen, papaja’s, meloenen en passievruchten smaken heerlijk als toetje of tussendoortje. De keuken is erg gevarieerd, met Franse en Creoolse invloeden. De maaltijden bestaan vooral uit pittig gemaakte groentes, rijst en vlees of vis. Na het diner wordt rum geschonken, die van de lokale rietsuikerplanten gemaakt wordt. Overdag of tussendoor drinkt men koffie. Deze wordt met vanillearoma gedronken, naar Creools gebruik. Het zal je tijdens je zonvakantie naar Mauritius nergens aan ontbreken.