Vakantie Mongolie

Een rondreis Mongolie is een unieke belevenis. De Transsiberie Express, een rondreis over de Mongoolse steppen of een start in China of Rusland zijn mogelijkheden om dit uitgestrekte land te ontdekken. Ver van de hoofdstad Ulan Baatar leven Mongoolse families hun leven zoals hun ouders en grootouders dat ook al deden, in vilten tenten. Indrukwekkend om tijdens een rondreis Mongolie te aanschouwen. Wie de traditionele nomadische levenswijze op het platteland niet heeft gezien, is niet in Mongoliƫ geweest. Het land van blauwe luchten, oneindige steppes, ruige gebergten, gastvrije nomaden en wilde paarden spreekt velen tot de verbeelding! Naast een avontuurlijke reis per trein met de Mongolie Express of Transsiberie Express zijn er ook reizen per 4wheel drive mogelijk.

Er zijn drie opties om een rondreis Mongolie te maken. Vanuit Peking per trein naar Ulan Bator en per vliegtuig terug. De tweede optie is direct vliegen op Ulanbaatar en de derde en tevens bekendste en meest aansprekende is een rondreis per trein namelijk de Transsiberie Express. Deze treinreis gaat van Peking naar Moskou of andersom.

TransSiberie Express of Mongolie Express
De Trans Siberie Express of Mongolie Express wordt genoemd als de mooiste treinreis ter wereld. Je reist dwars door het land van de vroegere heerser Djengis Khan over de steppen en de toendra’s en krijgt een adembenemend landschap voorgeschotelt. De Transsiberie Express toont het wijdse landschap met spectaculaire vergezichten, het alledaagse Mongoolse leven en een prachtig decor van eindeloze glooiende heuvels en prachtige meren.