Vakantie Sri Lanka

Sri Lanka ligt ten zuiden van India en is een eiland in de Indische Oceaan. Het is een prachtig gebied met gouden zandstranden, ideale surfplaatsen, uitgestrekte natuur en wildlife met onder andere olifanten en luipaarden. Het eiland heeft daardoor een natuurlijke en pure schoonheid die iedereen even volledig tot zichzelf laat komen. De ene keer loop je door een tropisch bos en het volgende moment geniet je van de helderblauwe zee of een uitgestrekt woestijngebied. Vergeet dus zeker je camera niet tijdens een vakantie in Sri Lanka.

Het land heeft een eeuwenoude cultuur en dat zul je gegarandeerd merken tijdens je vakantie op Sri Lanka. Deze cultuur is vooral terug te zien in de dagelijkse rituelen en gebruiken die de inwoners tot op de dag van vandaag nog doen. Zo brengen ze offers aan belangrijke goden en bieden ze hun zitplaats in de bus aan wanneer een monnik instapt. Tradities worden van generatie op generatie doorgeven en dat maakt deze cultuur zo bijzonder en oprecht. Belangrijke feestdagen in Sri Lanka zijn onder andere Tamil Thai Pongal dag, een dankfeest, en Diwali, een lichtfeest.

Rijst, rijst en nog meer rijst, dat zul je vooral veel terugzien op de menukaart. Inwoners eten het vaak zelfs al tijdens het ontbijt! Verder wordt er veel met specerijen gewerkt in de keuken, zoals nootmuskaat en kruidnagel. Een typisch gerecht uit Sri Lanka is dan ook de curry. Die vind je terug in allerlei vormen; rood, zwart of wit. De ene is heel pittig, terwijl de ander wat milder is. Een traditioneel drankje is ‘arrack’. Dit is een soort whisky die je puur of gemixt met cola kunt drinken. Laat je meevoeren door de cultuur en maak van je vakantie op Sri Lanka een onvergetelijke tijd.

Sri Lanka is één van de landen in Azie waar het toerisme aan het toenemen is. Dat is niet gek want Sri Lanka heeft zowel voor de zonaanbidder als avonturier veel te bieden. Sri Lanka, de traan van India en de parel van het Oosten. Naast een weeldigere en wilde natuur beschikt Sri Lanka ook over talrijke cultuurschatten. Breng een bezoek aan Kandy, in het centrum van het land, waar een hoektand van Boeddha wordt bewaard. Of Polonnaruwa waar één van de meest indrukwekkende beeldhouwwerken zijn terug te vinden. Een groot Boeddhabeeld gehouwen uit één steen. Yala National Park is een gigantisch natuurpark waar je de kans krijgt om wilde olifanten, apen, luipaarden tegen te komen en te ontdekken hoe zij leven in hun eigen habitat! Dit zijn nog maar enkele pareltjes van het eiland, maar Sri Lanka heeft nog zoveel meer te bieden!